Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gossip Girl "Pilot"

13. 7. 2011

Název epizody: Pilot

Odvysíláno v USA: 19. 09. 2007

serena-van-der-woodsen-photo.jpg  V první epizodě Gossip Girl rozšíří novinku, že jedna dívka z Manhattanské smetánky se vrací do Velkého jablka po záhadném a dobrovolném exilu do internátní školy. Není řeč o nikom jiném než o Sereně van der Woodsen (Blake Lively).

 Díl začíná tak, že Serena je na vlakovém nádraží zpátky ve městě. Přijede na Grand Central přesně v době, kdy přijíždí Dan a Jenny Humphreyovi. Ti strávili víkend u své matky, která si bere pauzu od jejího manželství. Dan se na Serenu toužebně dívá.

 U Waldorfů se koná klasická párty. Ale noinka, že Serena je zpátky ve městě se šíří rychlostí blesku. Isabel Coates, Katy Farkas a Chuck Bass - 3 bývalí spolužáci/přátelé - nemohou uvěřit a nechápu, proč se vrátila. A mezitím Blair Waldorf? Na tuhle novinku zareaguje tak, že zatáhne svého přítele Nata Archibalda do pokoje a řekne mu, že s ním chce přijít o své panictví právě teď. Ale najednou - někdo ťuká na dveře. Blaiřina matka jí sděluje, že Sereně je na párty.

 Když ji uvidí Nate, je zřejmé, že k ní něco cítí. Když ji uvidí Blair, je vidět, že k ní také něco cítí ... nechuť. Serena rychle opustí apartmán a rychle zajíždí do nemocnice. Ukáže se, že její bratr je tu pacientem. Vypadá to, že se snažil spáchat sebevraždu - zatímco Serena u něho stráví noc a pečuje o něj, je zřejmé, že její matka se za něho stydí. Serena a matka se střetnout.

 Mezitím, jsme v kuchyni u Humphrey, otec připravuje snídani pro Jenny a Dana. Jenny je nadšená, protože dostane pozvání na Kiss on the Lips párty (Polibek na rty), pokud rozešle všechny pozvánky adresovaným. V tu chvíli se dozídáme, že tato rodina, není tak movitá, jako ostatní, kteří navštěvují stejnou soukromou školu.

 Serena se na cestě domů střetne s Natem. Snaží si s ní promluvit, ale Serena mu sdělí, že se nevrátila do města kvůli němu. Chodí s její nejlepší kamarádkou a Serena se mu nebude tlačit do cesty. Zcela určitě je tu zřejmá minulost mezi těma dvouma.

nate-and-chuck.jpg V současné době je vidět pár scén, díky kterým si uděláme přehled lidí na společenském žebříčku: Dan je ignorovaný  v autobuse Chuckem a Natem, kteří zjevně neví, že chodí s nima do školy, Serena je galantně nepozvaná na Kiss on the Lips párty Blair, která dává svoje city k ní velmi najevo (před Katy a Isabel a dokonce i Jenny, která je tak šťastná, že tam může být), kdo je teď Queen Bee.

 Později se Serena sejde s Blair (v jednom z barů v NY, kde vítají středoškoláky s vyšším postavením) a otevře se ji, že jí je líto, že jí neřekla, že odchází do internátní školy, že si nechtěla zahrávat s jejím nynějším společenském postavení ... chce jenom to, aby byli znovu kamarádky. Zdá se, že projev na Blair zabral a Blair odchází za Natem. Ale Gossip Girl podezřívá Serenu (kterou označuje "S"), že něco skrývá.

 A my se brzy dozvíme co: Chuck nalézá Serenu v baru v Palace Hotel (který jeho otec vlastní) a snaží se sní vyspat. Jakmile mu svádění Sereny nevychází, řekne Sereně, že zná její tajemství a ví, proč odešla do internátní školy - na svatbě minulý rok se ona a Nate spolu vyspali. Ve stejné době se Nate přizná Blair, co se odehrálo na svatbě v minulém roce ... těsně předtím, než spolu jde Blair a Nate do postele. S tím, že se přiznal, bychom o něm mohli říci, že je vcelku hodný kluk. Ale Blair to tak nevidí. Načuří se, vyhodí ho a rozpláče se.

 Serena narazí na Dana na cestě z hotelu a upustí svůj mobil. Když se Dan objeví v hotelu, aby vrátil její mobil, Serena se ukáže ... a využije Dana jako výmluvu, aby nemusela na Kiss on the Lips párty. Domluví si rande a zajdou na koncert Danova otce ten večer.

 A další novinky? Nate požádá Blair, aby s ním povečeřela. Začne se omlouvat a ona to přijme. A jsou zase spolu.

 Dále se dozvíme, že Lila (matka Sereny) a Rufus (otec Dana a Jenny) byli kdysi zamilovaní.

chuck-and-jenny.jpg Konečně, je tu Kiss on the Lips párty. Chuck se snaží zapůsobit na "novou dívku" Jenny. Ale roztomilá, nevinná dívka mu taky nepodlehne. Ale jemu to nevadí a snaží se s ní vyspat. Jenny píše Danovi o pomoc. On a Serena rychle míří na párty, kde nachází Chucka, jak se plazí po Jenny proti její vůli. Dan ho udeří a Serena křičí na Chucka a Chuck na ní, že její život je u konce, protože on ví všechno.

 Míříme k závěru - Dan, Jenny a Serena jsou v taxíku a Gossip Girl komentuje, výstup, jaký Serena udělala. Dost špatné pro ni, jelikož  v pondělí je škola.

 


 
 

Náhledy fotografií ze složky 1x01 - Pilot